Gratis toegang tot al onze online magazines? Naar overzichtspaginaLees onze gratis online magazines!Ontdek onze tips!

Aandachtspunten voor uitstapjes met je oudere hond

Je hond en jij delen al jaren lief en leed. Nu hij wat ouder wordt, heeft hij misschien minder energie om te spelen en slaapt hij wat meer. Toch betekent dat niet dat jullie niet meer samen op pad kunnen! Het is zelfs een must om nog regelmatig de benen te strekken, want “rust roest” is écht wel van toepassing op oudere beestjes. Een oudere hond moet voldoende bewegen, maar gewoon iets minder vaak en minder intensief als toen hij jonger was. Ontdek waarop je zoal moet letten!

Aandachtspunten uitstap oude hond | EURO PREMIUM

Wanneer is je hond senior

Wanneer je hond puppy, adult of senior is, hangt eigenlijk af van ras tot ras. In het algemeen verouderen kleine honden minder snel dan grote, maar je hebt evengoed grote honden die amper ouderdomsverschijnselen vertonen. Die verschijnselen zijn belangrijker dan de leeftijd om te beslissen welke activiteiten je kunt doen met je beestje.

Aandacht voor artrose

Let bij je oudere hond op pijnsignalen zoals niet graag meer springen of spelen, een verminderd uithoudingsvermogen en een trager wandeltempo. Artrose komt namelijk vaak voor bij oudere honden, maar met aangepaste voeding en medicatie kun je je viervoeter de nodige ondersteuning geven om hem terug fitter en blijer te maken. Bespreek zeker met je dierenarts hoe je je hond het beste helpt. Wij voegen alvast glucosamine en chondroïtinesulfaat toe aan onze voeding voor seniors, om hun gewrichten te ondersteunen. Die voeding is ook minder calorierijk en bevat L-Carnitine, zodat ze zorgt voor een optimaal gewichtsbehoud. L-Carnitine bevordert namelijk de vetverbranding.

Lichaamsbeweging blijft belangrijk

Zelfs oudere honden die moeizamer bewegen, hebben baat bij wandelingen om hun spieren en gewrichten soepel te houden. “Rust roest”, remember? Maar je moet de intensiteit van jullie activiteiten wel aanpassen: wandel niet te snel en niet te ver. Dwing je hond bovendien nooit om plotse of wilde bewegingen te maken. Wees tot slot alert en laat je hond checken door de dierenarts wanneer hij mank loopt of duidelijk last heeft van stijfheid. Misschien liggen artrose of heupdysplasie aan de basis van zijn klachten. Honden hebben de neiging om hun pijn te verbergen voor hun baasje, dus het is opletten geblazen. Gelukkig kun je onder meer met de juiste voeding heel wat doen om hun levenskwaliteit nog jarenlang te verbeteren en om hun vitaliteit te verhogen!

Toch een fikse tocht ondernemen? De fietskar in

Wil jij als baasje toch een langere tocht maken? Wandelen is dan geen optie, maar misschien kunnen jullie gaan fietsen? Je hond moet het wel van kleins af gewend zijn om in een fietskar te zitten. Kan je hond niet meer goed springen, help hem dan door hem in de kar te tillen of door zijn voorpootjes erin te zetten en hem vervolgens een kontje te geven. Laat je hond sowieso regelmatig uit de kar om wat te snuffelen en samen de benen te strekken. Voorzie voldoende drinken, en wees uiteraard voorzichtig in de bochten.
Veel plezier samen!

Spot met behulp van onze gids de eerste signalen van het ouder worden en lees hoe je jouw senior het beste kunt verzorgen!
2025 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.